1 jaar BE-Alert (14 juni 2018)

Op 13 juni 2018 is het officieel één jaar geleden dat BE-Alert gelanceerd werd. Na een jaar kunnen we al mooie resultaten brengen: 407 gemeenten kunnen hun inwoners via BE-Alert verwittigen bij een noodsituatie,in 46 noodsituaties verliep de alarmering van de bevolking via BE-Alert, onze nationale databank bevat meer dan 330.000 geregistreerde adressen. Dat laatste cijfer willen we deze zomer nog verder doen stijgen. Op 5 juli organiseren we een grootschalige alarmeringstest, waarbij we zowel BE-Alert op basis van inschrijvingen als BE-Alert op basis van locatie (Alert-SMS) testen.

Wat kan jouw dienst of gemeente doen?

Zet BE-Alert mee in de kijker op jullie sociale media en website op 5 juli.

Zo maken we BE-Alert die dag samen trending.

Het bestaande communicatiemateriaal blijft ter jullie beschikking op www.risico-info.be/nl/downloads.

Midden juni leveren we alle gemeenten die aangesloten zijn op BE-Alert een mini-communicatiepakket aan. Dit pakket bevat enkele aangepaste visuals en tekstmateriaal die jullie op 5 juli kunnen delen op jullie kanalen.

Doe mee aan de nationale test op 5 juli.

Ook jouw gemeente kan die dag mee BE-Alert testen. Dit kan via sms of gesproken bericht, maar ook bv. via e-mail, zodat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Je kan de zone (en dus het aantal berichten) zelf bepalen.

Door samen te testen zullen inwoners over heel België die dag een BE-Alertbericht ontvangen, dat hen te wijst op het belang van verwittiging bij een noodsituatie.

Doet jouw gemeente mee op 5 juli? Vul je gegevens even in via https://goo.gl/forms/X4i2WNiw84A4d4m22. Zo kunnen we jullie gemeente mee opnemen in onze globale communicatie.

Wat doet ook het Crisiscentrum?

  • In de week van 13 juni zullen we enkele acties van de campagne van 2017 hernemen: de radiospot, webvertising op nieuwssites en advertenties op sociale media.
  • We lanceren die week ook een verkorte versie van de animatievideo. Hou hiervoor zeker de kanalen facebook.com/riskinfobe & youtube.com/riskinfobe in de gaten.
  • Begin juli ontvangen Be-alertgemeenten een pakketje met uitnodigingskaartjes BE-Alert, die jullie in je eigen gemeente kunnen uitdelen.
  • We plannen ook nog acties in de zomer. Hierover later meer!
Contact

0471 76 37 04 (pers NL)
0471 76 36 88 (pers FR)

sirene