Achterstand CGVS bijna volledig weggewerkt (04 juli 2018)

Het CGVS heeft zich de voorbije maanden hard ingezet om de dossierachterstand, die ontstaan was na de bijzonder hoge instroom in 2015, volledig weg te werken.

Eind april 2016 telde het CGVS nog 18.300 asielaanvragen waarvoor nog geen beslissing werd genomen. Zo een twee jaar later, in juni 2018, is dat aantal teruggelopen tot maar liefst 4.847 dossiers. Hiermee werd de doelstelling om de werkreserve terug te brengen tot onder de 5.000 dossiers behaald. We wensen te benadrukken dat dit objectief behaald werd zonder afbreuk te doen aan een kwaliteitsvolle, grondige en individuele beoordeling van elke asielaanvraag.

Sinds 2000 is de werkreserve nog nooit zo laag geweest. Het CGVS kon dit resultaat neerzetten dankzij de inzet van al zijn medewerkers, een efficiënte werkorganisatie en extra middelen die het ter beschikking kreeg. Zo kreeg het na de hoge instroom van de zomer van 2015 extra personeelsleden. Momenteel ligt het personeelsniveau weliswaar weer op het niveau van dat van voor de crisis van 2015.

In de komende weken en maanden zal het CGVS er alles aan doen om de beperkte achterstand van zo een 500 dossiers weg te werken. Voor de meeste van deze dossiers zijn de uitnodigingen voor een persoonlijk onderhoud intussen verstuurd.

Het CGVS is vastberaden om nieuwe asielaanvragen binnen korte tijd te behandelen.

Contact

Damien Dermaux (FR/NL)
02 205 54 83
damien.dermaux@ibz.fgov.be

 

Dossiers